Развитие без граници
02.08.2019
Сподели: 0
  • Facebook
5358

Меморика ще даде суперпамет на вашето дете

Съвременният свят поставя нови предизвикателства към днешните деца. И едно от най-важните е способността да се обработва огромно количество информация. Да се възприема бързо, при което да се запомня добре всичко, току що научено.

Понякога желанието да се обхване много материал, води до преумора и неудовлетвореност от собствените способности. Това поражда несигурност в бъдещето на детето. Поради това, то постепенно придобива невротични състояния. От друга страна детето с лекота може да научи езици и текстове, да запомня  математически теореми и формули, както и правилата за правопис. Всичко това може да осъществи с помощта на Меморика.

Меморика

Много родители се чудят какво е Меморика. Меморика - (от английската дума „memory“ - памет) е уникална програма, насочена към развитие на образно мислене и систематизиране на процесите на запомняне. Методиката дава гарантирани резултати за деца над 7 години, които могат да четат, пишат и да броят.

Меморика е създадена с цел да формира образно и системно мислене за управление на процесите на запомняне.

Меморика ще даде суперпамет на вашето дете

Ползи от меморика за децата

Ползите от Меморика в съвременния свят са огромни за нашите деца. През двадесет и първи век потокът от информация е толкова богат и разнообразен, че дори на възрастен човек е трудно да се справи с него, а какво да кажем за децата. Нашите деца, особено когато ходят на училище, получават огромно количество нови знания и информация всеки ден. Освен това, освен обичайните уроци, много деца получават допълнително обучение в различни извън класни занимания.

Меморика ще научи вашето дете бързо да усвоява, обработва и запомня получената информация. След като завърши курса „Меморика“, детето не само ще се учи по-добре в училище, но и ще го прави с интерес. Развивайки паметта си, то ще запомня все по-бързо. Колкото по-бързо запомня материала, толкова по-добре ще решава тестове, контролни и полага изпити. На всеки човек му харесва, когато постига добри резултати. Така вашето дете ще прояви любознателност към всички учебни предмети.

Меморика ще даде суперпамет на вашето дете

Какво развива мемориката?

Няма ограничение за съвършенството. Дори ако детето ви вече има добра памет, никога не е късно да се подобри. Човек, който има отлична памет е изключително търсен в нашия свят. Намира отлична работа с прилична заплата. Хората с добра памет по-често се самореализират, увличат се към различни хобита, научават нови неща. Ето защо е важно не само да запаметявате добре информацията, но и да управлявате процеса на запомняне и запаметения материал.

Благодарение на Меморика вашето дете ще получи:

  • Подобряване на паметта.
  • Умение за управление на процесите на запомняне с помощта на образното мислене.
  • Систематизация на възприятието на информация.
  • Увеличението на използването на паметта 3 или повече пъти.
  • Интерес към училищната програма.
  • Развитието на въображението.
  • Самоувереност.
  • Намиране на нестандартни решения на различни проблеми.
  • Проявата на лидерски качества.
  • Обширна ерудиция.
  • Бързо запаметяване на математически формули и теореми, исторически факти и дати, правила на граматиката, правописа и пунктуацията.
  • Лесно изучаване на чужди езици.
  • Формиране на логическо мислене.
  • Развитието на интуицията.

Меморика ще даде суперпамет на вашето дете

Курсове „меморика“ на амакидс

Тази методика е специално разработена в Академията за развитие на интелекта АМАКидс. Идеолог и вдъхновител е Владимир Федяй, създателят на авторският метод на менталната аритметика.

След месец ще видите значителни резултати, въпреки че часовете се провеждат само веднъж седмично. През останалото време детето се занимава самостоятелно с помощта на специална онлайн платформа. Задачите се задават индивидуално спред възрастовата група на ученика. Уроците по игрови начин увличат детето и то редовно и самостоятелно работи върху паметта си с помощта на Меморика. Учебниците, които се предоставят на децата, имат оригинален и ярък дизайн.

През цялото обучение децата са придружени от анимиран герой. Той им разказва много интересни истории. Игрите на нашата платформа са създадени по такъв начин, че самите деца проявяват желание да ги играят, като по този начин тренират навиците си.

Има две възрастови групи в курса по Меморика - за деца от 7 до 10 години и за деца на възраст от 11 до 16 години.

След завършване на курса уменията за системно мислене и запаметяване остават завинаги.

За да бъдат занятията продуктивни и методиката да се усвои качествено, детето трябва да може да пише, чете и чете добре и да знае числата.

Дори ако детето ви има добра памет, Меморика ще го научи как да я използва оптимално и правилно да я управлява. Благодарение на Меморика, детето започва да мисли творчески и да запаметява информация по нестандартни начини, което спомага за развитието на дългосрочна памет, а това е изключително необходимо в наше време.